Dordogne
Tips

Dit wil je niet missen in de Dordogne

Wanneer je een vakantie gaat boeken dan wil je het waarschijnlijk net als veel anderen dit jaar een beetje dicht bij huis houden. 2020 is namelijk een turbulent jaar geweest. Daarom trekken meer Nederlanders dan normaal naar Duitsland, België en natuurlijk Frankrijk. Die laatste is zeker de moeite waard, met name de Dordogne is prachtig.

Wat is de Dordogne?

Dordogne is een Frans departement in het zuidwesten van het land. Het is een populair gebied met meerdere charmante dorpjes, magische zwemplekken en natuurlijk adembenemende natuur. De Dordogne is bovendien een plek waar je veel diversiteit aan activiteiten vindt dus het is met name geschikt voor een gezelschap met veel verschillende wensen. Dit wil je in ieder geval niet missen.

Dordogne

Castelnaud kasteel

Het Kasteel van Castelnaud is een prachtig kasteel gelegen op een berg boven de Dordogne rivier. De ligging in combinatie met de rivier en de omliggende natuur maakt het een prachtig plaatje. Vanaf het kasteel heb je een breed uitzicht op het landschap en op het vlakbij gelegen Kasteel van Beynac. Het kasteel van Castelnaud zelf is ook absoluut de moeite waard. Het is een prachtig middeleeuws kasteel, dat wordt gezien als één van de mooiste van Frankrijk.

Rocamadour

Wie Lord of the Rings heeft gezien zal deze plaats herkennen als Minas Tirith maar het is Rocamadour. Rocamadour is een echt bedevaartplaats in Frankrijk. Het stadje is gebouwd tegen een rots en ziet er daardoor erg bijzonder uit. Onderaan de rots vind je het gezellige middeleeuwse stadje, iets hoger staat een mooie kerk en helemaal bovenaan staat een kasteel.

Dordogne

Sarlat, de autovrije stad

Sarlat is een van de populairste bestemmingen in de Dordogne. Het is een historische stad waarvan de binnenstad zelfs autovrij is. Je kunt hier dus lekker wandelen en alle straatjes ontdekken.